Kozijn renovatie van uw woonhuis

Kozijn renovatie is heel belangrijk voor het uiterlijk van uw woonhuis.

Niets is mooier dan houten kozijnen. Houten kozijnen kunnen decennia lang meegaan, mits ze goed onderhouden worden. Schildersbedrijf Allpaint voert in Zeewolde kozijn onderhoud uit.

 

Hoe onderhoud je een houten kozijn

Hout in kozijnen dient beschermt te worden tegen de weersinvloeden. Staat hout lang bloot aan regen en vocht dan zal het gaan rotten. Een goed aangebrachte verflaag biedt jarenlang een goede bescherming voor uw kozijnen. Maar ook verf is aan slijtage onderhevig en het is daarom belangrijk elke vijf jaar onderhoud uit te voeren aan uw kozijnen. Allpaint inspecteert uw houten kozijnen op tekenen van (beginnend) houtrot en we vernieuwen de bovenste verflaag.

Het is goed ook zelf een jaarlijkse inspectie uit te voeren. Let hierbij vooral op schade aan de verflaag, scheuren op plekken waar twee houten delen elkaar raken en liggende delen waar water blijft liggen. Ziet u hier onregelmatigheden dan kan Allpaint dat snel voor u verhelpen. Zo voorkomt u dat er echt houtrot toeslaat.

 

Renovatie van kozijnen

Is het onderhoud te lang uitgesteld of is schade niet verholpen dan krijgt vocht zijn kans. Houten dat continu in aanraking komt met water zal gaan rotten. Dit proces gaat nog veel sneller wanneer vocht achter een afgesloten verflaag komt. Het rottingsproces is dan niet zichtbaar tot het te laat is met grote schade als gevolg. Allpaint voert in die gevallen complete kozijn renovaties uit. Houtrot wordt verwijderd en kozijnen worden herstelt door ze o.a. met epoxy te vullen.