Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk

Als we spreken over binnenschilderwerk dan hebben we het over al het schilderwerk dat aan de binnenzijde van een woning of pand bevind.

Het bevat dan ook een andere stappenplan dan voor het buitenschilderwerk. Er bijvoorbeeld meer rekening worden gehouden met het afdekken van vloeren en inboedel. Ook zal er een ander soort verf worden gebruikt dan het buitenschilderwerk.

Soorten binnenschilderwerk

Er zijn een aantal oppervlaktes die vallen onder het binnenschilderwerk. Ieder soort schilderwerk heeft zijn eigen kenmerken en aandachtspunten nodig. En daarnaast behoort het behangen ook tot een van de diensten van de schilder.

Een paar voorbeelden die regelmatig voor komen bij het binnenschilderwerk:

Voorbereidingswerk binnen schilderen

De voorbereidingen van het binnenschilderwerk zijn uiterst belangrijk en nemen dus de nodige tijd in.

Dit kan bestaan uit;

  • Afdekken van vloer en inboedel
  • Het repareren van een wand
  • Verwijderen van behang
  • Het isoleren van een waterschade plek aan het plafond

Deze voorbereidingen hebben veel invloed op het eindresultaat.

Geschikte verf voor binnen

Een verfsoort die voor binnenschilderwerk wordt gebruikt is voornamelijk Acrylverf. Dit is verf die geen oplosmiddelen bevat en waterdragend is. Acrylverf kan dus gemakkelijk met water worden verdund. Daarnaast is het zo goed als reukvrij. Acrylverf droogt sneller dan alkydverf (voor buiten) zodat je meerdere lagen in kortere tijd kan aanbrengen.Ook een belangrijke eigenschap is dat deze verf langer zijn kleur behoud. Dus geen vergeling van de kleur.